Dakgoten schoonmaken voorkomt lekkages

Verstopte dakgoten kunnen problemen veroorzaken. Na een flinke regenbui is de kans op een lekkage hierdoor een stuk groter. Tips om schade te voorkomen.

Dakgoten schoonmaken voorkomt lekkages

Verstopte dakgoten kunnen problemen veroorzaken. Na een flinke regenbui is de kans op een lekkage hierdoor een stuk groter. Tips om schade te voorkomen.

Op deze pagina

Verstopping

Takjes, bladeren en afval kunnen zich (vooral tijdens een droge periode) ophopen in dakgoten. Door de opstapeling van al dat vuil kan het regenwater na verloop van tijd niet meer goed afgevoerd worden. Eventuele organische resten kunnen zelfs humus vormen waarin zich zaadjes kunnen nestelen. Om verstoppingen en zelfs lekkages te voorkomen, is het belangrijk dat je dakgoten regelmatig schoongemaakt worden. Dit is vooral belangrijk na de herfst. Na een flinke regenbui is de kans op een lekkage dan een stuk groter.

Zo herken je een vervuilde dakgoot

Tip: plaats een bladvanger

Met een bladvanger (of boldraadrooster) kun je jouw dakgoten en afvoerpijpen makkelijk schoonhouden. Het vangt de bladeren op, zodra de bladeren droog zijn, waaien ze vanzelf weg.

Plat dak

Heb je een plat dak? Een scheurtje in de dakbekleding maakt de kans op een lekkage na een flinke regenbui een stuk groter. Bij een plat dak is het daarom extra verstandig om een bladvanger te plaatsen en de dakbedekking of hemelwaterafvoer goed na te lopen op vuil en eventuele schade. Eigenlijk kan geen enkele afvoer op een plat dak zonder bladvanger, omdat het dak volloopt met water als dit niet afgevoerd kan worden.

Beeldmerk

Andere berichten die je misschien interessant vind

Beeldmerk

Stel een vraag over dit bericht

Heb je een vraag over dit bericht of wil je een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt dan snel een reactie.