Stormschade verzekeren

Welke verzekering biedt welke dekking en wat moet je doen als je schade hebt?

Stormschade verzekeren

Welke verzekering biedt welke dekking en wat moet je doen als je schade hebt?

Op deze pagina

Welke verzekering dekt welke schade?

Heb je schade die veroorzaakt is door een storm, extreme neerslag of hagel? Dan valt deze schade vaak onder de dekking van je inboedel-, opstal- of autoverzekering.

Eigen risico

Iedere verzekeraar hanteert een eigen risico voor stormschade. Het eigen risico voor stormschade is meestal hoger dan voor andere schades. Meestal ligt dit ergens tussen de € 200 en € 500. In je polisvoorwaarden kun je lezen voor welke schade je precies verzekerd bent en hoe hoog het eigen risico is. Je kunt hiervoor natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Wat moet ik doen bij schade?

Hoe wordt het schadebedrag vastgesteld?

Je bepaalt samen met de verzekeraar hoe hoog de schade is. Daarbij wordt ook gekeken naar vervolgschade. Denk bijvoorbeeld aan scheurtjes in dakpannen die op een later moment toch nog lekkage kunnen veroorzaken.

Expert

Soms schakelt de verzekeraar een schade-expert in die langskomt om de schade vast te stellen. Je mag ook zelf een eigen schade-expert inschakelen. Komen die twee er niet uit? Dan benoemen zij een derde deskundige die het laatste woord heeft. De verzekeraar vergoedt meestal de kosten voor die experts.

Soms komt er geen expert langs, maar vraagt de verzekeraar of je een schadeclaim wilt indienen, aangevuld met bijvoorbeeld foto’s en een factuur voor herstelkosten.

Wat gebeurt er nadat de schade is vastgesteld?

De verzekeraar zorgt ervoor dat een herstelbedrijf zo snel mogelijk de schade herstelt. Het is ook mogelijk dat de verzekeraar een bedrag uitkeert zodat je zelf het herstel kan regelen. Dit is afhankelijk van de soort verzekering die je hebt afgesloten en de keuze van de verzekeraar. Daarnaast is het belangrijk dat je ondertussen vervolgschade zo veel mogelijk probeert te voorkomen totdat herstel heeft plaatsgevonden.

Beeldmerk

Andere berichten die je misschien interessant vind

Beeldmerk

Stel een vraag over dit bericht

Heb je een vraag over dit bericht of wil je een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt dan snel een reactie.